MAN Aircoservice voor uw truck & bestelwagen

Met enige regelmaat een aircocheck laten uitvoeren is heel belangrijk om een frisse en gezonde werkplek te kunnen waarborgen. Want door een niet goed werkende airco ontstaan er vieze luchtjes en kunnen vieze stoffen van buiten, zoals uitlaatgassen en pollen blijven hangen in uw truck of bestelwagen. Een aircocheck is dus geen overbodige luxe!

Aircocheck voor € 29,95

Door de airconditioning van uw MAN op tijd te laten checken, voorkomt u tijdrovende en kostbare schade aan de airco. Tijdens de check worden de compressor, leidingen en filters gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog goed werkt. Mocht tijdens de check blijken dat er onderhoud nodig is, dan nemen we hierover contact met u op.

Bel direct voor een afspraak

MAN Apeldoorn

+31 (0)55 750 1500

MAN Duiven

+31 (0)26 379 85 00


Waarom is airco onderhoud nodig?

Waarom is airco onderhoud nodig?

Met behulp van een koudemiddel kan de airco goed functioneren. Het koudemiddel in uw airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%. De werking van uw airco neemt daardoor af. Daarom is het belangrijk dat het koudemiddel met regelmaat wordt bijgevuld. Als dat niet gebeurt kan dat leiden tot schade aan de compressor en leidingen van de airco.

Adviesgesprek aanvragen
Airco onderhoudsbeurt

Airco onderhoudsbeurt

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt het koudemiddels van de airco bijgevuld. Hierdoor is de koelcapaciteit van de airco weer als nieuw! Daarnaast verrichten we de volgende werkzaamheden: Temparatuurmeting, anti-geurbehandeling, reinigen het airco- en ventilatiesysteem, controle van het pollenfilter, een druk- en lektest en we desinfecteren de luchtkanalen.

Adviesgesprek aanvragen

Tips

Met deze tips voor de airco in uw truck of bestelwagen, voorkomt u onnodig hoge reparatiekosten. 

  • Schakel de airco 5 minuten voordat u op uw bestemming bent uit. Hierdoor kan het koudemiddel opdrogen en ontstaan er geen nare luchtjes.
  • Gebruik uw airco in alle seizoenen. Door de airco in de winter ook af en toe aan te zetten blijft het systeem in goede conditie. Zo voorkomt u lekkages en reparatiekosten.
  • Zet in de zomer kort voordat u vertrekt alle ramen tijdelijk open, zodat de hete lucht kan ontsnappen. Uw truck of bestelwagen is hierdoor sneller koel en de airco hoeft veel minder hard te werken.