Nieuwbouw MAN Venlo

In opdracht van MAN Nederland Dealer BV is op woensdag 19 september gestart met de bouw van een nieuw en uiterst duurzaam dealerpand op Industrieterrein Tradeport West te Venlo, op de hoek van de Eindhovenseweg en de Columbusweg. Met de op- en afritten van zowel de A73 alsmede de A67 op een steenworp afstand en een rechtstreekse verbinding met Venlo zelf, is het een uitermate goed bereikbare locatie voor klanten van trucks en lichte bedrijfswagens.

MAN bouwt duurzaam dealerpand in Venlo

Vanuit het nieuwe pand, dat wordt gerealiseerd op een perceel van 6.900 m², kunnen klanten al voor de zomer van 2019 terecht voor aankoop en service van MAN trucks- en bedrijfswagens en voor de service van Volkswagen Bedrijfswagens. Net zoals nu het geval is, zal ook service worden geboden aan andere merken trucks en bedrijfswagens, evenals aan aanhangwagens en opleggers. Tot de verhuizing blijft MAN Nederland Dealer deze diensten verzorgen op de huidige locatie aan de Celsiusweg in Venlo.

Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunt bij het ontwerp van het nieuwe pand. Optimale isolatie en intelligente systemen zorgen voor een minimaal gebruik van energie. Die energie wordt bovendien voor een belangrijk deel  opgewekt door middel van zonnepanelen op het dak. Deze bieden een totale capaciteit van 125 kW. Het pand heeft geen aardgasaansluiting meer en wordt verwarmd door middel van warmtepompen. Bovendien wordt gebruik gemaakt van ledverlichting, terwijl een intelligente koppeling tussen de verschillende systemen verspilling van energie voorkomt.

Binnen een bebouwd oppervlak van circa 1.400 m2 biedt het nieuwe pand elf werkplekken voor trucks en drie voor lichte bedrijfswagens. Het nieuwe pand biedt verder ruimte aan een efficiënt ingericht magazijn met drie verdiepingen aan stellingen voor een optimale beschikbaarheid aan  onderdelen, de gebruikelijke facilitaire voorzieningen en moderne kantoorruimtes.

Met de blik op de (nabije) toekomst krijgt de nieuwe locatie ook de noodzakelijke infrastructuur om  elektrische bedrijfs- en vrachtwagens te kunnen servicen én opladen. De eerste 100% elektrische MAN TGE Bedrijfswagens staan immers al dit jaar bij de dealers.

Op de website van MAN Dealer Nederland B.V. kan naast al het andere nieuws, ook de bouw in Venlo worden gevolgd: www.man-dealer.nl